• We have exellent Snowmobile routes.

Suomutunturi – Lapin tuulensuojaisin laskettelukeskus

Keskellä suuria metsiä ja aavoja erämaita sijaitsee 410 metriin kohoava Suomutunturi – ylellinen laskettelu- ja aktiviteettikeskus.

Suomutunturin tuulensuojaisia rinteitä on usein tituleerattu Suomen parhaimmistoon.

Suomen Lapissa, Kemijärven kaupungin eteläosassa, pohjoisen napapiirin rajalla nouseva Suomutunturi on upea ympärivuotinen matkailu- ja laskettelukeskus, jonka tuulensuojaisia rinteitä on usein tituleerattu Suomen parhaimmistoon.

Suomu – pohjoisen napapiirin legenda

Lapin vanhimpiin hiihtokeskuksiin lukeutuvan Suomun ensimmäinen hissi ja pieni kahvila avattiin talvella 1966. Pohjoisen napapiirin halkoma hotellirakennus valmistui pian avajaisten jälkeen. Syntyi oman aikansa jetset-legenda, jonka railakas iltaelämä tunnettiin aina etelässä saakka.

Monipuolista laskettavaa

Tuuhea havupuusto suojaa laskijoita purevalta pakkastuulelta, minkä vuoksi pehmeä lumi pysyy rinteillä vaikka paukkuva pakkanen tunturilla tuivertaisikin. Tarjolla on paljon monipuolista laskettavaa kaikentasoisille viilettäjille aina helposta vihreästä haastavaan mustaan. Suomulta löytyy myös leveitä carving-rinteitä sekä oma snow park.

Ja koska pikkuväki jaksaa aina pisimpään, meillä vanhemmat voivat istahtaa pihan upealle aurinkoterassille, josta aukeaa suora näkymä lastenrinteeseen.

Neljän vuodenajan lomakohde

Keväisin ja kesällä luonto on kukkeimmillaan. Kemijärven järvenrantamaisemiin voi tutustua usealla eri tavalla. Lisätietoja Kemijärven palveluista löytyy hyvin Visit Kemijärven sivuilta.

Yötöntä yötä vietetään noin kuukauden ajan kesäkuun alkupäivistä alkaen.

Syksyisin aluetta verhoaa kaikissa punaisen sävyissä leimuava ruska, jota voi ihailla Kirppakankaan tai Suomukankaan ulkoilureiteillä tai vaihtoehtoisesti kiipeämällä tunturin huipulle. Sieltä aukeaa upea maisema Kemijärvelle.

Talvikaudella vierailijoita viihdyttävät tunturin laella tanssivat revontulet sekä pihapiirin porot ja huskyt. Rinnettä reunustavat puut ovat pukeutuneet paksuun ja kuvaukselliseen lumipeitteeseen. Hurjapäät voivat vuokrata alleen lumikelkan tai laskea maankuuluja mustia rinteitä. Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy 75 kilometrin verran.

Takaisin ylös

Tarjoukset
Varaa majoitus
Osta hissiliput